Παρέμβαση του Γραμματέα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Η οργάνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και μόλις σε έναν μήνα δράσης κατάφερε να δημιουργήσει έναν ισχυρό πυρήνα προοδευτικών νέων, όπου για έναν χρόνο τώρα προσπαθεί να θίξει σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους νέους της περιοχής.

Στη τελευταία δημόσια παρέμβαση μας, που πραγματοποιήθηκε στη βάση δεδομένων και επιχειρημάτων οι απαντήσεις που λάβαμε κινήθηκαν σε αντιδημοκρατικά μονοπάτια συκοφάντησης και αμφισβήτησης της ύπαρξης της οργάνωσης μας, ίσως και στα πλαίσια της γενικότερης κυβερνητικής επίθεσης στους νέους που αμφισβητούν και ονειρεύονται.

Αναφέρομαι στη πρωτοβουλία μας να θέσουμε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου την ανάγκη να απομονωθεί πολιτικά η δημόσια έκφραση απόψεων σεξιστικού – ρατσιστικού – διχαστικού χαρακτήρα και οι λεκτικές επιθέσεις σε πολίτες από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κ. Πλιακοστάμο, με αφορμή ακραία του δημόσια σχόλια δικαιολόγησης παρενοχλήσεων σε εργαζόμενες γυναίκες.

Δε θα τους επιτρέψουμε να αμφισβητούν το δικαίωμα μας να παρεμβαίνουμε στη δημόσια σφαίρα συζήτησης και να δημοσιοποιουμέ με ευπρέπεια τις θέσεις και απόψεις μας.

Είναι δικαίωμα τόσο του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα, όσο και του επικεφαλής του συνδυασμού “Αλλάζουμε Σελίδα” κ. Δημήτρη Καραμάνη να θέλουν να μην ακουστεί οποιαδήποτε φωνή αναδεικνύει στρεβλώσεις, αδικίες και διχαστικές πρακτικές, όμως είναι δικαίωμα και υποχρέωση μας να τους κρίνουμε γι’ αυτήν την συνειδητή επιλογή τους και να συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση.

Να συμμετέχουμε ενεργά σε κινήσεις πολιτών, όπως αυτή που προκάλεσε την ομόφωνη διεκδίκηση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων για δωρεάν μακροχρόνια παραχώρηση των κτιρίων του Νερόμυλου έναντι της εξοργιστικής επιδίωξης της ΕΤΑΔ Α.Ε να εκμεταλλευτεί οικονομικά τα κτίρια αυτά.

Σε αυτό το θέμα που παραμένει στάσιμο, ο κυβερνητικός Βουλευτής και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας δεν έχουν ψελλίσει ούτε μισή λέξη για αυτήν την κοινωνική διεκδίκηση.

Να αναδεικνύουμε τα διαχρονικά και ουσιαστικά προβλήματα των νοσοκομείων του νομού, που υποστελεχώνονται και υπολειτουργούν, εντός μιας υγειονομικής κρίσης παράλογων και αναιτιολόγητων αποτυχημένων μέτρων.

Το Νοσοκομείο Λιβαδειάς πέρα από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό, έφτασε εν μέσω πανδημίας να μην έχει ούτε καρδιογράφο στο χειρουργικό τμήμα, αλλά και να στηρίζεται ο προγραμματισμός της προστασίας των εργαζόμενων σε δωρεές χορηγών.

Όλα όμως τα αιρετά τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζαν για την δημιουργία αδειανών ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό.

Άραγε, σήμερα που στο ΓΝ Λιβαδειάς Λιβαδειάς νοσηλεύονται περιστατικά covid19 λειτουργούν αυτές οι ΜΕΘ;

Να προβάλλουμε την εξακολουθητική αδιαφορία των ίδιων κυβερνητικών προσώπων για το γενικευμένο lockdown στις μετακινήσεις εντός νομού, αλλά και προς Αθήνα. Με εξαίρεση μια πρωτοβουλία του Δήμου Λεβαδέων το φθινόπωρο του 2020, ολόκληρα χωριά μένουν χωρίς την παραμικρή σύνδεση με τον αστικό ιστό, το νοσοκομείο, τα ιατρεία, τις υπεραγορές τροφίμων και τα τραπεζικά ιδρύματα. Ένας νομός με εκατοντάδες κατοίκους που εργάζονται στην Αθήνα, συνδέεται εδώ και μήνες με τη πρωτεύουσα της χώρας με ελάχιστα δρομολόγια, στα οποία εκ των πραγμάτων δε τηρούνται βασικά μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Αυτή την δυνατότητα παρέμβασης των νέων στα δημόσια συλλογικά όργανα δε θα την απεμπολήσουμε, επειδή εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο κ. Καραμάνης, βολεύονται να προπαγανδίζουν οτι ομάδες πολιτών και φορείς δε μπορούν να θέτουν οποιοδήποτε θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης τους.

Η Δημοκρατία μας επιβάλλει την αποδοχή της κριτικής κι όταν αυτή εκφράζεται από πολιτικό φορέα νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί υποχρέωση, που εκπορεύεται από τον πυρήνα του πολιτεύματος.

Επομένως, κύριε Καραμάνη, απαντήσεις στις ανησυχίες νέων της πόλης με αναιτιολόγητες επιθέσεις υπονοουμένων στο ήθος τους και πρακτικές Κυρανάκη – Μπογδάνου αναζήτησης προσώπων και διευθύνσεων υπονομεύουν το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας, τον δημόσιο διάλογο.

Και απευθύνομαι στον κ. Καραμάνη, γιατί μόνο αυτός – θυμίζοντας εποχές χωροφύλακα – ζήτησε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου τα ονόματα όσων βρίσκονται στην νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, για να δεχθεί την άμεση καταδίκη τόσο από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώτα Πούλου, όσο και από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νώντα Κοτσικώνα.

Ακόμη κι ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκας, θυμούμενος μάλλον την ενασχόληση του με την νεολαία της ΝΔ, κράτησε αποστάσεις από την δήλωση του κομματικού του ομόσταυλου.

Άλλωστε, κύριε Καραμάνη έχουμε την εντύπωση ότι γνωρίζετε πολύ καλά τα μέλη μας, κι αν δε συμβαίνει αυτό σας καλούμε να περιηγηθείτε στη σελίδα μας και να δείτε τις δράσεις μας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, στον Ερυθρό Σταυρό, στις φυλακές Ελαιώνα.

Είμαστε εδώ, και το νιώθετε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει πάντα να είναι χώρος έκφρασης ομάδων πολιτών ή ακόμη και μεμονωμένων πολιτών.

Ως εκλεγμένος Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς που προσπαθεί να θέσει εντός του δημόσιου διαλόγου τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τους φόβους των νέων εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου, δε θα επιτρέψω να μένουν αναπάντητες ανάλογες επιθέσεις, που παρουσιάζουν την έκφραση των ανησυχιών μας ως πράξεις αποπροσανατολισμού & ως πράξεις αόρατων φορέων.

Θα συνεχίσουμε συλλογικά με διαφάνεια να παραθέτουμε τις διαφωνίες, τις ενστάσεις και τις προτάσεις μας πάντα με συγκεκριμένα δεδομένα και επιχειρήματα.

Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε για απαντήσεις ουσίας, απέναντι σε “ηθικοπλαστικές ρητορείες” και στην κατάφωρη προσπάθεια παραβίασης της δημοκρατικής λειτουργίας πυλών Δημοκρατίας και Συμμετοχής, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καμία προσπάθεια υποβάθμισης & υποτίμησης των προσπαθειών μας δε θα επιτρέψουμε να εξουδετερώσει την δυναμική της οργάνωσης μας να θέτει στη δημόσια τοπική σφαίρα ζητήματα που απασχολούν τους νέους.

Γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Γιώργος Σταμάτης

Σχετικά